Logga in   |  Bli kund
PriorNilsson Realinvest
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Sverigefonder 2858,06 SEK 10,16 % Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • 10,16%
  i år
 • 2,45%
  1 vecka
 • 4,13%
  1 mån
 • 8,58%
  3 mån
 • 4,25 %
  6 mån
 • 21,53%
  1 år
 • 77,53%
  3 år
 • 135,74%
  5 år
 • -
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • PriorNilsson Realinvest steg 6,4 procent i januari, minskar exponeringen mot fastighetsbolag  

  PriorNilsson Realinvest steg 6,4 procent i januari, minskar exponeringen mot fastighetsbolag

  PriorNilsson Realinvest steg 6,4 procent i januari, och från förvaltarhåll väljer man att minska exponeringen mot fastighetsbolag. Det framgår av en månadsrapport.

  Fonden har under månaden ökat exponeringen mot skogsbolag, telekommunikation och byggbolag samt minskat exponeringen mot fastighetsbolag.

  På bolagsnivå ökar man i Telia, SCA, Klövern och NCC medan minskningarna sker i Kungsleden, Nyfosa och Hufvudstaden.

  De främsta bidragsgivarna under perioden var Castellum, Diös och Nyfosa.

  De största innehaven per utgången av månaden var Telia, SCA och Klövern med portföljvikterna 9,3, 7,9 respektive 6,3 procent.  Taggar:

 • PriorNilsson ser inte så mycket större uppsidepotential för cykliska aktier  

  PriorNilsson ser inte så mycket större uppsidepotential för cykliska aktier

  PO Nilsson på PriorNilsson ser inte så mycket större uppsidepotential för cykliska aktier, då fondbolaget bedömer att vi står inför en konjunktur som blir lite svagare framöver. Det framgår av en månadsrapport.

  "Hoppet om en stark börs får i så fall byggas på att ett avtal kommer på plats mellan USA och Kina samt en mjukare hållning från centralbankerna", säger förvaltaren.

  Rapporterna från bolagen som rapporterat blev bättre än förväntan enligt PO Nilsson, och analytikerna fick därför höja sina estimat något.

  "Kommentarerna från bolagen var att den närmaste tiden ser efterfrågan totalt sett stabil ut med en industrikonjunktur som planar ut på en hög nivå. Den Nordamerikanska marknaden stack ut som väldigt stark för många av de exportorienterade bolagen", kommenterar förvaltaren.

  Den amerikanska centralbankschefen uttryckte sig under januari mycket mjukare om ränteutvecklingen. Det i kombination med signaler om en överenskommelse mellan USA och Kina samt inga nyintroduktioner eller större nyemissioner resulterade i en god marknadsmiljö för aktier som förklarar den starka starten på börsåret, enligt förvaltaren.  Taggar:

 • PriorNilsson fonder utsedd till årets fondbolag av Privata Affärer, får två ytterligare utmärkelser  

  PriorNilsson fonder utsedd till årets fondbolag av Privata Affärer, får två ytterligare utmärkelser

  PriorNilsson fonder har utsetts till årets fondbolag av Privata Affärer. Vidare får PriorNilsson Idea och PriorNilsson Realinvest utmärkelserna årets hedgefond respektive årets uppstickare.

  Trots ett utmanande börsår slutade bolagets samtliga fonder på plussiffror.

  "En jämn och imponerande prestation. Under 2018 var PriorNilsson i en klass för sig", lyder motiveringen för utmärkelsen årets fondbolag.

  Fonden Idea beskrivs av Privata Affärer ha återigen presterat på topp, medan Realinvest anses vara en unik fond med stabil avkastning och väl avvägd risk.  Taggar: • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

Fonden är en aktivt förvaltad aktiefond med särskilt fokus på nordiska bolag med en stor andel tillgångar, som exempelvis bolag i fastighetsbranschen, skogsindustrin, råvaruindustrin och kraftindustrin. Inriktningen för övrigt är diversifierad och inte inskränkt till någon särskild bransch. Målet med fonden är att leverera högsta möjliga riskjusterade avkastning till fondens andelsägare. Vi investerar i bolag på deras egna meriter, inte för att de är med i ett index. Vi arbetar med äkta aktiv förvaltning och följer därför inget index. I det här produktbladet väljer vi dock att visa Stockholmsbörsens index så att du som kund ska kunna jämföra fondens resultat. Placeringarna sker utifrån hur ett bolags framtida värdering står i relation till den rådande marknadsvärderingen. Den bedömningen baseras på en ren fundamental analys, det vill säga vi håller oss till grundläggande faktorer för att värdera ett företag och dess aktie. Med de grunderna tror vi att vi kan undvika bubblor som uppstår när vissa aktier får ett för högt pris i förhållande till sin faktiska intjäning och till företagens fundamentala värden.

Fondens startår: 2013-09-02 Fondens Bolag: PriorNilsson FondStorlek: milj
 

Utveckling 2019

Topp 3 inom kategorin Sverigefonder