Logga in   |  Bli kund
SPP Fonder Aktiefond USA
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Nordamerikafonder 250,54 SEK 16,99 % Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • 16,99%
  i år
 • -0,39%
  1 vecka
 • 0,93%
  1 mån
 • 13,12%
  3 mån
 • 2,00 %
  6 mån
 • 19,39%
  1 år
 • 62,55%
  3 år
 • 132,61%
  5 år
 • 373,57 %
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • SPP Fonder behåller normalvikt för aktier  

  SPP Fonder behåller normalvikt för aktier

  SPP Fonder har inte gjort några justeringar av sina vikter.

  Kapitalförvaltaren har fortsatt normalvikt för globala aktier, tillväxtmarknadsaktier och svenska aktier. Det uppger fondjätten i en månadskommentar.

  Inom obligationer är fondjätten fortsatt underviktade för globala och svenska obligationer. Normalvikt råder för krediter.

  "De globala makrotalen faller ytterligare medan nyheter om ett handelsavtal samt indikationer från Fed pressar upp kurserna. Tidsfristen i handelskriget har förlängts men nu råder konsensus om att en överenskommelse närmar sig", skriver kapitalförvaltningsjätten i en kommentar.  Taggar:
  #analytics   #mutualfunds   #stocks  

 • SPP Aktiefond USA steg 6,2 procent i februari, försvagad global tillväxtbild  

  SPP Aktiefond USA steg 6,2 procent i februari, försvagad global tillväxtbild

  SPP Aktiefond USA steg 6,2 procent i februari, i linje med jämförelseindexet. Det medför att den medvetet indexnära fonden är upp 15 procent sedan årsskiftet, enligt en månadsrapport.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att globala aktier mätt med MSCI World i lokal valuta steg med ytterligare 3 procent i februari. Hittills i år är uppgången därmed hela 11 procent, och hälften av korrektionen i oktober har hämtats in.

  "Allt fler signaler om att handelskriget är på väg mot ett avtal, samt signaler från Fed om en QT-paus, fortsatte att trycka upp aktiekurserna", uppger förvaltarteamet men tillägger:

  "En försvagad tillväxtbild utan tecken på stabilisering bör trots allt tynga ned marknadsutsikterna. Framförallt har konsumtionstalen i USA varit svaga, även om de troligtvis påverkades negativt av nedstängningen av den offentliga sektorn vilket innebär att de kan komma att återhämta sig".

  De största innehaven per utgången av månaden var Apple, Microsoft och Amazon med portföljvikterna 3,5, 3,4 respektive 2,8 procent.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • SPP Fonder årets fondbolag inom ränteförvaltning - Morningstar Fund Awards 2019  

  SPP Fonder årets fondbolag inom ränteförvaltning - Morningstar Fund Awards 2019

  SPP Fonder blev årets fondbolag inom ränteförvaltning på Morningstar Fund Awards 2019.

  Motiveringen från Morningstar lyder: "Bra långsiktig avkastning hos räntefonderna ofta kombinerat med lägre risk än snittet räcker för att ge SPP första plats bland svenska ränteförvaltare, efter sista kvartalet 2018 då många andra straffades mer av sin exponering mot företagsrisker.”

  På scen uppger SPP-förvaltaren Andreas Hälldahl att fokuset har länge varit på klart avgränsade räntefonder med gärna lite kreditrisk men inte mer än snittet.

  "Vi är försiktiga generaler", berättar förvaltaren.  Taggar:
  #fixedincome   • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

Fondens målsättning är att följa den amerikanska aktiemarknaden. SPP Aktiefond USA är en indexnära aktiefond som i sina placeringar söker att efterlikna utvecklingen på den amerikanska marknaden. Fonden placerar normalt i cirka 450–550 bolag fördelade på många olika branscher och följer vår standard för hållbara investeringar. Det innebär bland annat att vi avstår från att investera i bolag som bryter mot internationella lagar och regler samt bryter mot mänskliga rättigheter, arbetsrätt, korruption, allvarlig klimat- och miljöskada och bolag med låg hållbarhetsrating. Fonden avstår även från att investera i bolag där mer än fem procent av omsättningen kommer från: vapen, tobak, alkohol, spel och pornografi.

Fondens startår: 1999-10-04 Fondens Bolag: SPP Fonder FondStorlek: 19088,01 milj SEK