Logga in   |  Bli kund
SPP Fonder Aktiefond USA
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Nordamerikafonder 228,56 SEK 6,73 % Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • 6,73%
  i år
 • 3,51%
  1 vecka
 • 2,97%
  1 mån
 • -4,12%
  3 mån
 • -3,46 %
  6 mån
 • 8,48%
  1 år
 • 55,27%
  3 år
 • 112,93%
  5 år
 • 293,90 %
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • SPP Fonders räntefonder hade nettoinflöde på 6,4 miljarder kronor i fjol  

  SPP Fonders räntefonder hade nettoinflöde på 6,4 miljarder kronor i fjol

  SPP Fonders räntefonder hade nettoinflöden på 6,4 miljarder kronor under 2018, vilket motsvarar 16,8 procent av de totala nettoflödena under året. Det framgår av ett pressmeddelande.

  Inflöden noterades för samtliga räntefonder men märktes särskilt för SPP Obligationsfond och SPP Korträntefond. Intresset för SPP Grön Obligationsfond uppges även ha tydligt ökat under året.

  "Vi har definitivt sett ett ökat intresse för våra räntefonder när kunderna söker mer trygghet i sitt sparande. Vi har en bra fördelning mellan aktiefonder och räntefonder i vårt utbud vilket gör att våra kunder lätt kan omfördela sina portföljer och omjustera sina risknivåer när det svänger på marknaden", säger Åsa Wallenberg, vd för SPP Fonder.  Taggar:

 • SPP Aktiefond USA steg 0,3 procent - Apple fortsatt största innehavet  

  SPP Aktiefond USA steg 0,3 procent - Apple fortsatt största innehavet

  SPP Aktiefond USA steg med 0,3 procent i november, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 15 procent. Fondens jämförelseindex backade under november med 0,1 procent. Det framgår av en månadsrapport.

  "Om Fed saktar ned normaliseringen av sin penningpolitik skulle det, allt annat lika, gynna aktiemarknaderna. En sådan åtgärd kommer dock i så fall att baseras på en svagare tillväxt - vilket ju är negativt. Ur det perspektivet ger kanske vapenvilan i handelskriget en mer positiv indikation som visar att det återigen finns en dialog och möjlighet att nå ett avtal", skriver förvaltaren Andreas Poole i en kommentar.

  De största innehaven per utgången av månaden var Apple, Microsoft och Amazon med portföljvikterna 3,6, 3,4 respektive 2,9 procent.

  Teknik stod för 22 procent av allokeringen vid månadsskiftet, följt av finans med 16,4 procent.  Taggar:

 • SPP Fonder har ökat exponeringen mot svenska aktier - dock fortsatt normalvikt  

  SPP Fonder har ökat exponeringen mot svenska aktier - dock fortsatt normalvikt

  SPP Fonder har ökat sin exponering mot svenska aktier under november. Vikten är dock fortsatt normal, enligt en uppdatering från fondjätten.

  Globala aktier har en fortsatt övervikt medan tillväxtmarknader har en normalvikt.

  Inom räntor är SPP Fonder fortsatt underviktade svenska och globala obligationer. Krediter har en normalvikt.


  Referenser:
  Källa 1  


  Taggar:
  #aktier   #analytics   #mutualfunds   • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

Fondens målsättning är att följa den amerikanska aktiemarknaden. SPP Aktiefond USA är en indexnära aktiefond som i sina placeringar söker att efterlikna utvecklingen på den amerikanska marknaden. Fonden placerar normalt i cirka 450–550 bolag fördelade på många olika branscher och följer vår standard för hållbara investeringar. Det innebär bland annat att vi avstår från att investera i bolag som bryter mot internationella lagar och regler samt bryter mot mänskliga rättigheter, arbetsrätt, korruption, allvarlig klimat- och miljöskada och bolag med låg hållbarhetsrating. Fonden avstår även från att investera i bolag där mer än fem procent av omsättningen kommer från: vapen, tobak, alkohol, spel och pornografi.

Fondens startår: 1999-10-04 Fondens Bolag: SPP Fonder FondStorlek: 18352,33 milj SEK