Logga in   |  Bli kund
JOM Fund Management Ltd JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Tillväxtmarknadsfonder 176,59 EUR 14,16 % Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • 14,16%
  i år
 • 1,55%
  1 vecka
 • 2,31%
  1 mån
 • 8,99%
  3 mån
 • 29,03 %
  6 mån
 • 9,38%
  1 år
 • 48,97%
  3 år
 • 72,44%
  5 år
 • -
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund ökade 0,2 procent i mars, endast gjort mindre portföljjusteringar  

  JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund ökade 0,2 procent i mars, endast gjort mindre portföljjusteringar

  JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund ökade 0,2 procent i mars, vilket medför att fonden är upp 10,5 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att under månaden gjorde man endast mindre justeringar i portföljen inför det kommande valet i Indonesien.

  Världens tredje största ekonomi håller val nu, vilket inbegriper både presidentval och parlamentsval.

  Den sittande presidenten Jokowi leder över konkurrenten Probowo med cirka 15 procentenheter, vilket är klart större än vid det föregående valet då de mötte varandra även då.

  Från förvaltarhåll bedömer man dock att det inte går att utesluta några överraskningar i valet, givet hur det amerikanska presidentvalet gick samt valet i Malaysia i fjol.

  Industri stod för 29 procent av fondens allokering vid månadsskiftet, följt av cyklisk konsument med 22 procent.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund fortsatte upp trots indexnedgång - sålde Sritex  

  JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund fortsatte upp trots indexnedgång - sålde Sritex

  Aktiefonden JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund steg med 3,6 procent under februari, vilket var bättre än index som under perioden backade med 1,4 procent. Fonden har nu stigit i fyra månader i rad.

  Under månaden har fonden sålt av Sritex. Vidare har fonden positionerats om lite inför rapportsäsongen. De flesta komponenter i portföljen kommer att släppa sina siffror i slutet av mars. Bankerna har presenterat ungefär som väntat medan WTON:s resultat var klart bättre än väntat.

  Industri är största investeringen med 26 procent av portföljvärdet följt av cykliska konsumentvaror och finans med en andel om 22 respektive 17 procent.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund uppger att det åter sker kapitalinflöde till Indonesien - inte hänt sedan maj 2017  

  JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund uppger att det åter sker kapitalinflöde till Indonesien - inte hänt sedan maj 2017

  Aktiefonden JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund steg med 6,5 procent under januari.

  Under årets första månad flödade det in kapital till den indonesiska finansmarknaden. Inflöde skedde både till aktier och obligationer. Förvaltarna uppger att det är efterlängtat och pekar på att det kan bli ett trendbrott efter att marknaden varit drabbat av utflöden sedan i maj 2017.

  Sentimentet för Indonesien är positivt. JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund-förvaltarna motiverar sin syn med tre punkter:

  Handelskriget bedöms exempelvis inte nödvändigtvis vara dåligt för landet, det råder politisk stabilitet och landets ekonomi är inte känslig för förändringar i världsekonomin.

  Under januari ökade fonden på i konsumentrelaterade aktier, vilka förvaltarna menar handlas till den lägsta värderingen på flera år. Fonden räknar också med att vinsterna stiger inom området givet förstärkningen av valutan. JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund har minskat ned vikten mot banksektorn.  Taggar:
  #mutualfunds   • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

JOM Komodo är en aktivt förvaltad aktiefond som investerar i små och medelstora företag i Indonesien. Fonden fokuserar sig på sektorer som gynnas av den långsiktiga strukturella tillväxten. Den växande medelklassen, arbetsföra befolkningen, lokala konsumtionen och infrastrukturen är några exempel på fondens placeringsteman. Fonden har inget officiellt jämförelseindex.

Fondens startår: 2012-05-15 Fondens Bolag: JOM Fund Management Ltd FondStorlek: 13,68 milj EUR
 

Utveckling 2019

Topp 3 inom kategorin Tillväxtmarknadsfonder