Logga in   |  Bli kund
UBS Asset Management Equity Fund - Biotech P
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Branschfonder 619,35 USD 22,72 % Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • 22,72%
  i år
 • 0,38%
  1 vecka
 • 2,68%
  1 mån
 • 23,03%
  3 mån
 • 5,56 %
  6 mån
 • 15,35%
  1 år
 • 62,91%
  3 år
 • 90,37%
  5 år
 • 445,41 %
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • UBS Equity Biotech steg 15 procent i januari, ser goda möjligheter inom små och medelstora bolag inom bioteknik  

  UBS Equity Biotech steg 15 procent i januari, ser goda möjligheter inom små och medelstora bolag inom bioteknik

  Bioteknikfonden UBS Equity Biotech ökade 15 procent under januari och återhämtade därmed fjolårets nedgång på 12,1 procent med marginal. Det framgår av en månadsrapport.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att en ökad aktivitet inom fusioner och förvärv inom biotekniksektorn bidrog till fondens uppgång. Flera positiva företagspresentationer vid JPM Healthcare Conference var också ett positivt inslag för avkastningen.

  När företagsaffärerna blev fler så ökade fonden särskilt på sin exponering inom onkologi.

  Innehav som lyfts fram som ökat i värde är Incyte, Vertex och Seattle Genetics. Innehav i den negativa vågskålen var en undervikt i Celgene, Exact Sciences och Exelixis.

  Fonden minskade sin exponering mot större bioteknikbolag med risk inom biosimilar, alltså biologiska läkemedel som liknar godkända biologiska läkemedel, alltså referensläkemedlet. Istället togs positioner inom läkemedel.

  Förvaltarna ser goda möjligheter inom SMID (smallcap och midcap reds anm) biotech, när konsolideringar inom sektorn men även större framsteg inom vetenskapen bör ge betydande värde för investerare som ser bortom den potentiella volatiliteten härigenom.

  De största innehaven per utgången av månaden var Gilead Sciences, Vertex och Biogen med portföljvikterna 8,3, 8,2 respektive 7,8 procent.  Taggar:
  #healthcare   #mutualfunds  

 • UBS Equity Biotech sjönk 9,7 procent i december, riksaversion mot bioteknik särskilt närvarande i sista kvartalet  

  UBS Equity Biotech sjönk 9,7 procent i december, riksaversion mot bioteknik särskilt närvarande i sista kvartalet

  Bioteknikfonden UBS Equity Biotech backade 9,7 procent under december, vilket medför att fonden föll 12,1 procent under 2018. För helåret tappade jämförelseindexet 10,0 procent. Det framgår av en månadsrapport.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att makroekonomiska faktorer som Feds räntehöjning tyngde fondens absoluta avkastning. Positiva faktorer jämfört med referensindex var fusioner och förvärv samt enskilda aktieval. Det riskaverta sentimentet för bioteknik var särskilt närvarande i det fjärde kvartalet.

  Två innehav som var positiva bidragsgivare under helåret var Avexis och Tesaro. Positiva kliniska data från Sarepta och undervikten i Celgene var positiva bidrag till avkastningen under 2018, tillsammans med Vertex som en av de största aktiva viktningarna.

  På minussidan återfinns istället fondens undervikt i Amgen som gick särskilt bra i den defensiva marknaden. Relativt underpresterade Juno och Bioverativ, men även Alkermes.

  De största innehaven per utgången av månaden var Gilead Sciences, Vertex och Biogen med portföljvikterna 8,6, 8,2 respektive 8,1 procent.  Taggar:
  #healthcare   #mutualfunds  

 • UBS Equity Biotech steg 5,6 procent i november, Tesaro och Exelixis bidrog till uppgången  

  UBS Equity Biotech steg 5,6 procent i november, Tesaro och Exelixis bidrog till uppgången

  Bioteknikfonden UBS Equity Biotech steg 5,6 procent i november, vilket medför att fonden tappat 2,6 procent sedan årsskiftet. Det framgår av en månadsrapport.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att efter det amerikanska mellanårsvalet har fonden gått starkt och gynnats av M&A-rykten samt exponeringen mot mindre bioteknikföretag som släppt positiva uppdateringar.

  Två innehav som var positiva bidragsgivare under månaden var Tesaro och Exelixis. Tesaro gick starkt efter att bolaget aviserat en potentiell försäljning, medan Exelixis-aktien ökade efter solida kvartalssiffror.

  På minussidan återfinns istället Abbvie och Amgen.

  De största innehaven per utgången av månaden var Biogen, Vertex och Gilead Sciences med portföljvikterna 8,6, 8,1 respektive 7,8 procent.  Taggar:
  #healthcare   #mutualfunds   • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

Fonden investerar globalt främst i aktier i företag med anknytning till biotekniksektorn. På basis av välgrundade analyser av våra placeringsspecialister i hela världen kombinerar fondförvaltaren noggrant utvalda aktier i olika bolag i olika länder och segment med målet att dra nytta av intressanta avkastningsmöjligheter, samtidigt som risknivån hålls under kontroll.

Fondens startår: 1996-10-15 Fondens Bolag: UBS Asset Management FondStorlek: 1036,65 milj USD
 

Utveckling 2019

Topp 3 inom kategorin Branschfonder