Logga in   |  Bli kund
 
 

Översikt - alla nyheter

 • Skattelättnader och låg känslighet för handelskrig har gynnat amerikanska småbolag

  Våra nyheter 2018-07-11

  Amerikanska småbolag har hittills i år haft en bättre utveckling på börsen, jämfört med storbolagen. Det visar både index och Morningstars fondöversikt. Orsaker till uppgången är att amerikanska småbolag är mindre känsliga för handelskrig och svängningar i dollarkursen, men även Trumps skattelättnader. Det framgår bland annat av en analys från JP Morgan.

 • Analys Europa - Vår syn på Europa är tudelad med en bra färdriktning på den ekonomiska återhämtningen samtidigt som de globala geopolitiska riskerna har ökat.

  Våra nyheter 2018-07-11

  Halvvägs in på 2018 kan man konstatera att Europa fortsätter att släpa efter loket USA när det gäller både ekonomisk och börsrelaterad utveckling. I skrivandets stund ligger de bredare amerikanska börserna på cirka +3 % medan Europa ligger runt knappa nollstrecket. Skillnaderna är dels sektormässiga, där Europa saknar en stor del av tech-sektorn som har gått väldigt bra, men även makroekonomiska där Europa ser ut att ha drabbats hårdare av politiska företeelser.

 • Är det dags att vikta om mot värdebolag?

  Våra nyheter 2018-07-08

  De senaste årens starka börsuppgångar har medfört att aptiten för risk varit stor. Det har gynnat investerare som satsat på tillväxtaktier framför så kallade värdeaktier. Men med en tilltagande oro på världens finansmarknader och med historiskt högt värderade börser kan det finnas anledning att vikta om mot relativt lågt värderade värdebolag.

 • 7 av 10 sparar i hållbara fonder

  2018-07-08

  Hållbara fonder har blivit alltmer populära under senare år. I en undersökning som Swedbank låitit göra säger sig sju av tio vara villiga att spara i dem. Men vad är det för något? Och vad kan man förvänta sig om man sparar i dem?

 • Riksrevisionens granskning av ISK kommer fram till flera intressanta slutsatser och ger argument till varför ISK borde göras mer skattemässigt förmånligt

  2018-06-28

  Riksrevisionens granskning av Investeringssparkontot (ISK) har fått mest rubriker för de 42 miljarder kronorna som sparformen sägs ha kostat statskassan sedan 2012 i form av uteblivna skatteintäkter. Några saker kan vara värt att ha i åtanke när man läser den siffran: 1) 23 miljarder är en konstaterad utebliven skatteintäkt, 19 miljarder är en kvalificerad gissning av hur mycket kapitalvinster som upparbetats sedan 2012 men som inte realiserats kommer att dra in. 2) Den svenska statsbudgeten är över 1 000 miljarder per år. Siffran 42 miljarder bör således vägas mot storleken på den samlade statsbudgeten sedan 2012, vilket blir över 6 000 miljarder. Då är de 42 miljarder mindre än 1 procent.

 • En sommar med politiska vindar

  2018-06-26

  Juni månad har passerat och sommarmånaderna brukar vanligtvis vara relativa lugna på världens marknader. Fotbolls-VM är i full gång och vinster skördas för spel- och sportföretagen, samtidigt som den ryska börsen ligger på plus för året. Däremot så blåser de politiska vindarna för fullt. Under juni månad fick vi det historiska mötet mellan Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un, bara dagar efter att Trump hamnat i storgräl med de mäktiga G7-länderna och handelstullar införts. I Europa så visar nya tyska tillväxtprognoser att sämre tillväxt är att väntas framöver och högkonjunkturen snart nått toppen. Angela Merkel har överlevt en tuff regeringskris och frågorna över Italien är inte än besvarade. Mycket talar för att Europa har några tyngre år framför sig då tillväxttakten går ner.

 • Spara till barn

  2018-06-18

  Att spara till sina barn eller barn-barn är bra sätt att ge dem en bra start i livet. Kanske kan det bli en kontantinsats till det första boendet eller till en resa för att se världen. Det finns dock flera praktiska frågor att hantera för den som vill börja spara till ett barn.

 • Swedbank Roburs nya fond ska investera i bolag som förbättrar världen

  Våra nyheter 2018-06-11

  Den 29 maj lanserade Swedbank Robur fonden Swedbank Robur Global Impact. Enligt Robur är det den första fonden i sitt slag i Sverige som uteslutande fokuserar på att investera i bolag vars affärsidéer, produkter och tjänster bidrar till att uppfylla ett eller flera av FN:s 17 globala hållbarhetsmål till år 2030.

 • Ökat intresse för kinesiska onshore-aktier

  Våra nyheter 2018-06-11

  Kina utmärker sig positivt bland tillväxtmarknaderna hittills i år. Intresset för den kinesiska aktiemarknaden har varit stort eftersom MSCI numera inkluderar onshore aktier i sina index.

 • Höjda hyror får fastighetsfond att lyfta

  Våra nyheter 2018-06-11

  Odin Fastigheter har klarat den senaste tidens turbulens på bostadsmarknaden bra. Fonden är till 80-85 procent inriktad mot kommersiella fastigheter och har hittills i år ökat med 7,3 procent.

 

Arkiv

Visa nyheter från