Logga in   |  Bli kund
 
 

Våra blogginlägg

 • Hur undviker man dåliga investeringsbeslut?

  När det kommer till investeringar är vi oftast vår egen värsta fiende. En uppsjö av olika egenheter i vårt mänskliga psyke gör att vi tenderar att ta dåliga beslut. Vi köper när vi borde sälja och vi säljer när vi borde köpa. Den bästa tjänsten som man kan göra sitt framtida själv är därför att ta bort sig själv beslutsekvationen och göra sitt sparande automatiskt.

 • Tips från Spargrisen

  Warren Buffett, en av världens bästa investerare och rikaste människor, säger att det är viktigare att ha rätt temperament än att vara smart för att bli en bra investerare. Samma insikt går att applicera på sparande. Det är inte svårt att bli en framgångsrik sparare, men du behöver göra rätt saker. Genom att följa våra enkla spartips kommer du att göra rätt saker och därmed lyckas med ditt sparande.

 • Har du koll på ränta-på-ränta-effekten?

  Albert Einstein lär ha kallat ränta på ränta-effekten både för världens åttonde underverk och för den starkaste kraften i universum. För någon som vet vad ränta är och har någon sorts förståelse för själva grundkonceptet, att 10 procents avkastning på 100 kronor gör att du får 110 kronor och att 10 procent på 110 kronor gör att du får 121 kronor och så vidare, verkar det kanske som att Einstein tog i lite väl mycket.

 • Robotrådgivning; bra eller dåligt?

  Utvärdering av robotrådgivning enligt artikel i DI den 9/4; Under förra året lanserades det ett flertalet robotrådgivningsmodeller från ett antal marknadsaktörer. Di har i artikel den 9/4 gjort en uppföljning av tre av dessa portföljer där inriktningen varit medelrisk, d.v.s. en mix av aktiefonder och räntefonder. Den bästa av dessa modeller kommer från Avanza och heter medel 5, fördelad 82 % aktiefonder och 18 % räntefonder. Utveckling Avanza, sex månader, + 7,5 %.

 • Minskat bostadsbyggande slår mot tillväxten – oklart vad mer

  Sveriges byggindustrier spår att bostadsbyggandet kommer att minska kraftigt de kommande åren. Jämfört med toppen 2017, då det enligt SCB påbörjades 61 576 bostäder i Sverige, spås en minskning till 55 000 bostäder 2018 och till 46 000 bostäder 2019.