Logga in   |  Bli kund
 
 

Våra fondnyheter

 • Kundsupporten stängd i eftermiddag, 18 maj

  Våra nyheter 2018-05-18

  Den 18 maj stänger kundsupporten kl 12.00 för konferens/utbildning. Det går bra att lämna ett meddelande på vår telefonsvarare eller att skicka epost till info@fondmarknaden.se så återkommer vi till dig. Vänligen Fondmarknaden.se

 • Nyhetsbrev maj 2018

  Våra nyheter 2018-05-16

  Volatiliteten är här för att stanna Månaden som gick såg en global uppgång på de flesta börser i takt med att första kvartalets rapporter kommit in. Narrativet i marknaden är att toppen snart är nådd under denna cykel och högkonjunkturen lider mot sitt slut. Volatiliteten har ökat på marknaden och förväntan är att det periodvis kommer vara oroligt.

 • Kronan faller – hur ska man resonera som fondsparare?

  Våra nyheter 2018-05-14

  Den svenska kronan har noterat nya bottennoteringar mot euron under april och handlades vid månadens slut över nivån 10,50. Det är en försvagning på cirka 7 procent sedan årets början. För de fondsparare som har innehav i andelsklasser som handlas i euro innebär det att man på toppen av fondens avkastning kan räkna hem en saftig valutavinst. Även mot andra valutor har kronan försvagats under året, mot den amerikanska dollarn var försvagningen cirka 5,5 procent vid april månads utgång.

 • DNB Renewable Energy ser stora möjligheter i små och medelstora bolag inom förnybar energi - förvaltarintervju

  Våra nyheter 2018-05-14

  DNB Renewable Energy är en aktiefond som investerar inom sektorn förnybar energi och som försöker ta tillvara på de möjligheter som omställningen från traditionella energikällor till mer kostnadseffektiva och miljövänliga alternativ medför. Fonden förvaltas från Norge av Jon Sigurdsen och Christian Rom. I en intervju med Finwire ger Sigurdsen och Rom bland annat sin syn på vad som driver utvecklingen i branschen, varför de väljer bort högprofilerade bolag som elbilsproducenten Tesla samt vilken roll tillväxtmarknader kommer spela för branschens utveckling framåt.

 • Nyhetsbrev april 2018

  Våra nyheter 2018-04-13

  Kollaps för rysslandsfonder, robotrådgivning och minskat bostadsbyggande samt ny Nordamerikaanalys från Invesco. Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

 • Börsturbulens får fondsparare att välja blandfonder, men spridningen i avkastning och risk är stor

  Våra nyheter 2018-04-11

  Den senaste tidens börsturbulens, som till stor del orsakats av oro kring ett potentiellt eskalerande handelskrig mellan USA och Kina, har fått fondspararna att bli alltmer defensiva i sin exponering, vilket inneburit ett stort inflöde till så kallade blandfonder. Det visar statistik från fondbolagens förening.

 • Kollaps för Rysslandsfonder efter sanktioner från USA

  Våra nyheter 2018-04-10

  Rysslandsfonder inledde 2018 starkt och följde under årets två första månader med i uppgången för det dollarviktade ryska RTS-indexet. I början på mars hade indexet ökat med 11 procent sedan årsskiftet. Ett stigande oljepris, sjunkande inflation och räntesänkningar från landets centralbank var samtliga faktorer som bidrog till den positiva stämningen.

 • Ny nordamerika analys: Volatiliteten slår tillbaka

  Våra nyheter 2018-04-10

  Marknaden har nu väckts ur sin slummer och efter ett extremt stabilt 2017 har USA-marknaden till slut backat i en korrigering. Detta borde inte komma som en överraskning. Ända sedan 1930 har S&P upplevt en korrigering på minst tio procent* en gång om året i snitt. Även om toppen för den riskjusterade avkastningen antagligen ligger bakom oss, verkar det lite för tidigt att på det här stadiet betrakta den näst längsta börsuppgången sedan 1929 som förbi. Detta skulle sannolikt kräva en lågkonjunktur i USA, vilket inte är särskilt troligt i det här skedet.

 • Nyhetsbrev mars 2018

  Våra nyheter 2018-03-19

  Efter den snabba börsnedgången som vi genomlevde i början av februari månad kom marknaderna faktiskt tillbaka relativt snabbt, och just nu ligger globala aktier strax under nollan på året. Både snabbheten och intensiteten i fallet tog dock marknaden på sängen, vilket kan tjäna som ett exempel på hur optimism och självsäkerhet kan ställa till det. Därutöver är de övriga områdena inte annorlunda i nuläget än de var för två månader sedan. Den globala ekonomin går bra, med en viss potential att överraska på uppsidan framöver. Kort sagt, den fundamentala bilden är fortsatt god för riskfyllda tillgångar.

 • Warren Buffett in a box - artificiell intelligens ska välja värdebolag i ny fond från FIM

  Våra nyheter 2018-03-12

  Det finska fondbolaget FIM lanserade under november 2017 en fond som genom artificiell intelligens och så kallad djupinlärning eller "deep learning" systematiskt ska välja och skapa en portfölj av bolag med goda förutsättningar att slå marknaden. Fonden, som går under namnet FIM Artificiell Intelligens (FIM AI), har som mål att överavkasta globala aktier, mätt som MSCI World, med 3 procentenheter per år till en risk som motsvarar indexet.

 

Arkiv

Visa nyheter från