Logga in   |  Bli kund
 
 

Översikt - alla nyheter

 • Nyhetsbrev augusti 2019

  Våra nyheter 2019-08-13

  Nyhetsbrev augusti 2019

 • Fondutbildning – bli en bättre fondinvesterare

  Våra nyheter 2019-08-12

  Att skapa hög avkastning med fonder Vill du lära dig fungerande beslutsmodeller för hög avkastning? Har du svårt att förstå de märkliga kursrörelser som uppstår på börser? Vill du förstå börspsykologi och hur det påverkar dig och andra investerare? Vill du få insikt i hur man sätter samman en smart fondportfölj? Eller hur man tar ett helhetsgrepp på alla sina fondinvesteringar?

 • Analys Räntemarknaden - Värde inom vissa segment

  Våra nyheter 2019-08-12

  Räntemarknaden har gått starkt hittills i år. Eftersom räntor generellt sjunkit i år ihop med minskade kreditspreadar har de flesta obligationerna utvecklats väl. I nuvarande miljö är den förväntade avkastningen för statsobligationer på utvecklade marknader i vissa fall negativ, samtidigt som riskpremien sjunkit betydligt på obligationsmarknaden. Vår bedömning är att det går fortsatt att finna värde i vissa segment, även om risken är klart högre idag överlag jämfört med årsskiftet.

 • USA-orienterade aktiefonder fortsatt populära bland sparare under juli

  Våra nyheter 2019-08-12

  Enligt statistik från Fondab som driver fondhandelsplatsen Fondmarknaden.se köpte kunderna återigen USA-orienterade aktiefonder under juli, i likhet med den föregående månaden.

 • Vad innebär låga räntor för fondsparare?

  2019-08-12

  Den amerikanska centralbanken sänkte nyligen räntan för första gången sedan 2008. Om det innebär mer expansiv penningpolitik i framtiden återstår att se, men flera aktörer på finansmarknaden har nu positionerat sig för låga räntor under överskådlig framtid.

 • Centralbankerna satte tonen i juli

  2019-08-12

  Sommarens nyhetsflöde har präglats av Federal Reserves U-sväng i penningpolitiken, den upptrappade handelsdispyten mellan USA och Kina samt rapportsäsongen för andra kvartalet.

 • Nyhetsbrev juli 2019

  Våra nyheter 2019-07-23

  Blandad kompott på makrofronten i juni De amerikanska börserna har letat sig uppåt under den senaste månaden och nu står rapportfloden inför dörren. Dow Jones har exempelvis för första gången någonsin stigit över 27 000-nivån. I övrigt riktas blickarna mot president Donald Trump och mäktiga centralbanken Federal Reserve.

 • Passiv aktieförvaltning tar marknadsandelar

  2019-07-16

  Passivt förvaltade aktiefonder har noterat inflöden på 39 miljarder dollar i USA såhär långt under 2019, medan investerare tar ut rekordmängder från aktivt förvaltade aktiefonder. Det framgår av en analys från investmentbanken J.P. Morgan, som bedömer att passiva fonder står för 60 procent av aktiefondsförmögenheten i USA.

 • Analys Sverige - Mindre handelsspänningar talar för exportorienterade Sverige

  Våra nyheter 2019-07-15

  Den svenska börsen har gått starkt sedan årsskiftet, och framförallt i juni med en uppgång om sju procent. Förväntningar om stimulanser från globala centralbanker ihop med framsteg i handelsdiskussionerna mellan USA och Kina gynnade även svenska aktier i juni.

 • Fondmarknaden.se's kunder köpte aktiefonder med fokus på USA i juni

  Våra nyheter 2019-07-15

  Bland de fem mest köpta fonderna på Fondmarknaden i juni var tre aktiefonder med fokus på USA. Detta enligt en fondöversikt.

 

Arkiv

Visa nyheter från