Logga in   |  Bli kund
 
 

Översikt - alla nyheter

 • Inför Årets Fonder 2020 - Årets hetaste teman; teknik, småbolag och tillväxt.

  Våra nyheter 2020-12-01

  Vi har nu genomfört den första gallringen för att få fram de 13 olika vinnare vi utser under Årets Fonder 2020. I nuläget ser vi en härlig blandning med olika typer av aktörer på topplistorna med både svenska storbanksfonder, stora amerikanska fondbolag samt mindre svenska aktörer. Även fast året varit turbulent så visar många aktörer helt fantastiskt starka avkastningssiffror. Det är intressant att titta på de olika aktörerna för att se hur de hanterat det volatila året 2020. Vissa blev lite väl försiktiga efter vårens börsras samtidigt som andra tryckte gasen i botten.

 • Flyttstopp inför årsskiftet

  Våra nyheter 2020-11-16

  Flyttstopp i december/januari 2021 Fondmarknaden.se kommer att införa ett flyttstopp för in- och utflyttar inför årsskiftet. Flyttstoppet görs för att det över årsskiftet inte ska ligga flyttar som inte är färdigställda, då det kan orsaka att ofullständiga uppgifter till Skatteverket som sedan redovisas felaktigt för dig som kund. Flyttanmälningarna tas dock emot som vanligt under denna period men hanteringen av dem återupptas enligt nedan datum.

 • Analys Globalt - Fortsatt oro globalt kring ökad smittspridning

  Våra nyheter 2020-11-09

  Det har inte undgått någon att det har varit ett turbulent år för de globala aktiemarknaderna. Vid årets start låg indexet MSCI World på all-time-high efter ett mycket starkt 2019. Årets inledande veckor var fortsatt positiva och det såg ut att kunna bli ytterligare ett starkt börsår. Men det hade också börjat talas om ett virus som spridits från Kina, Covid-19, och även om det spridits till Europa så visste ingen riktigt vad det betydde, eller hur farligt det var. Sen slog det ner som en blixt, världens alla börser började rasa, vissa dagar tvåsiffrigt, och det var tydligt att man hade insett att detta var något som skulle påverka oss alla. Volatiliteten sköt i höjden och raset fortsatte, det var nästan läskigt att öppna datorn på morgonen för att se hur mycket det skulle rasa just denna dag. Nedgångarna fortsatte fram till den 23 mars, för då hade marknaden bestämt sig att nu var det tillräckligt nedjusterat.

 • Ökad smittspridning och osäkerhet kring det amerikanska valet

  2020-11-09

  Den svenska börsen i form av OMXS30 har under månaden sjunkit med 6,11 procent och är därmed tillbaka på negativa nivåer för 2020. Den första oktober låg indexet på plus 3,28 procent för året, och nu den 30 oktober ligger det istället på minus 3,06 procent. Nedgången visar ganska tydligt på den osäkerhet som finns på marknaden.

 • Analys Nordamerika - all-time-high trots pandemi

  Våra nyheter 2020-10-07

  Vi har ett av vår tids starkaste börshalvår bakom oss, vi befinner oss mitt i en pågående pandemi, och runt hörnet väntar kanske det mest turbulenta presidentvalet vi varit med om.

 • Svenska börsen tar täten

  2020-10-07

  Den svenska börsen har under september månad fortsatt till nya höjder och breda stockholmsindexet OMXSPI var den 1 oktober uppe på all-time-high. Under månaden steg indexet med 4,3 procent vilket är starkast av alla börser i de utvecklade länderna. För året ligger indexet plus 7 procent vilket även det är i toppen jämfört med övriga index.

 • Analys Japan - Buffet satsar stort på ett Japan i recession

  Våra nyheter 2020-09-07

  Den japanska börsen har likt Sveriges och andra länders börser återhämtat börsnedgången från i våras. Idag den 4 september står indexet Nikkei faktiskt på 0,00 procents utveckling sedan årsskiftet. En återhämtning på 40 procent sedan bottennoteringen den 19 mars.

 • Tillbaka till vardagen och rutiner

  2020-09-07

  Visst är det skönt ändå att vara tillbaka till vardagen och rutiner igen. Med skola, jobb, träning, matlådor och inte minst sparande. Du vet väl att det bästa sättet till ett bra och långsiktigt sparande är att spara lite varje månad och att göra det direkt när lönen kommer in. Så vad väntar du på, starta igång ditt månadssparande redan idag så dras det automatiskt från ditt bankkonto varje månad. Det viktigaste är inte att spara mycket på en gång utan att göra det kontinuerligt. Kolla in vår räknessnurra och ta reda på när du kan nå ditt sparmål.

 • Fondkommentar augusti - Teknikjättarna agerar draglok åt börsen

  2020-09-07

  Börserna fortsatte uppåt även under augusti och Stockholmsbörsen i form av OMXS30 slutade på plus 3,45 procent för månaden. Detta innebär att indexet är -0,31 procent sedan årsskiftet, och alltså har tagit igen i stort sett hela vårens nedgång. Det bredare Stockholmsindexet OMXSPI ligger snäppet före och landar på plus 2,59 procent för året. En stark utveckling måste vi ändå säga och vi är fortfarande förvånade över att återhämtningen gått så snabbt som den gjort. Även om vi tycker att det gått snabbt i Sverige så bleknar vi i jämförelse med USA. Indexet S&P 500 ligger per den 31 augusti 7,44 procent upp sedan årsskiftet. Vi får dock inte glömma att de största bidragarna i USA är teknikjättarna som har agerat draglok för den amerikanska börsen, vi har nämnt det tidigare men bolag som Apple (+71%), Amazon (+82%), Facebook (+40%), med sina enorma börsvärden, får en stor påverkan på de amerikanska indexen. Detta innebär en samlad ökning av börsvärde på närmare 2 900 miljarder dollar, en siffra som är svår att riktigt ta på, och mer liknar ett lands ekonomi än börsuppgången för tre börsbolag.

 • ODIN Sverige C stänger för handel mellan den 14-17 september

  Våra nyheter 2020-09-03

  ODIN Sverige C stänger för handel mellan den 14-17 september. ODIN:s önskan är att alla kunder ska kunna handla fonder i sin egen valuta. I dagsläget handlas vissa fonder i SEK och andra i NOK. ODIN arbetar intensivt med att alla fonder framöver ska kunna handlas i SEK. Mellan den 14:e tom den 17:e september kommer vi att konvertera alla kunders innehav i NOK i fonden ODIN Sverige C NO0008000023 till SEK. Med anledning av detta behöver vi stänga handeln i fonden under denna tid.

 

Arkiv

Visa nyheter från