Översikt - alla nyheter

 • Årets bästa och mest köpta fonder

  2021-06-07

  Tittar vi på vilka fonder som gått bäst hittills i år så hittar vi ganska många olika fonder i topp. Bland Fondmarknaden.se’s kategorier ligger Sverigefonder, Nordenfonder, Nordamerikafonder och Europafonder alla i topp. Samtliga av de kategorierna har i snitt avkastat 15 procent hittills i år.

 • Fortsatt uppåt på börsen och signaler om ökad inflation

  2021-06-07

  Den svenska börsen fortsätter sin resa uppåt och breda index OMXSPI var upp 1,7 procent under maj. Årets uppgång låg per den sista maj på 18,73 procent. Globala index MSCI World avkastade under samma period cirka 10 procent.

 • Fondkommentar april - Svenska börsen i topp under 2021

  2021-05-10

  Den svenska börsen har gått starkt under månaden och det breda indexet OMXSPI steg med 2,73 procent. Årets uppgång fram till sista april landar på imponerande 16,8 procent. Med det ligger Sverige i absoluta toppskiktet av världens börser under 2021. Under april har många företag släppt sina kvartalsrapporter och majoriteten av rapporterna har varit positiva. Även om det såklart finns många bolag som har det kämpigt, så ser majoriteten av börsbolagen ut att vara välmående. Svensk ekonomi går starkt och BNP är nästan uppe på samma nivå som innan börskraschen i mars förra året.

 • Diversifierad portfölj ger högre och stabilare avkastning

  2021-04-09

  En av de bästa metoderna för att du långsiktigt ska lyckas med dina investeringar är att ha en väldiversifierad portfölj med inslag av både aktier och räntepapper utifrån din riskprofil. En väldiversifierad portfölj innebär att du har innehav i flera olika tillgångsslag. Man brukar säga; lägg inte alla ägg i samma korg. Det vill säga; investera inte på enbart en marknad eller i en sektor, köp inte enbart svenska aktiefonder, för om den svenska marknaden går dåligt så går hela din portfölj ned. Om du istället sprider dina innehav över fler tillgångsslag, marknader och sektorer har du större chans att få en god och jämn utveckling i din portfölj.

 • Revansch för värdebolagen

  2021-04-09

  Den svenska börsen har gått mycket starkt under mars och det breda indexet OMXSPI var upp hela 7,7 procent under månaden. Utvecklingen sedan årsskiftet ligger på imponerande 13,7 procent. Storbolagsindexet OMXS30 har gått ännu starkare. Med dessa siffror ligger den svenska börsen i topp globalt sett, vilket till viss del beror på börsens sammansättning. Den svenska börsen består till stor del av värdebolag och cykliska bolag, och en mindre del tillväxtbolag. Sedan årsskiftet har den amerikanska 10-årsräntan stigit kraftigt, visserligen från rekordlåga nivåer, men ändå i rask takt uppåt. Stigande långräntor brukar generellt sätt gynna just värdebolag och det har under årets början skett en rotation i investeringsviljan från tillväxtbolag till värdebolag.

 • Orange kuvertet är här. Få koll på din pension på 5 minuter

  2021-03-08

  Nu har de flesta fått sitt orange kuvertet i brevlådan. Orange kuvert är ett årsbesked som skickas från Pensionsmyndigheten och innehåller en översikt av din allmänna pension.

 • Stigande räntor ger skakig börs

  2021-03-08

  Det svenska indexet OMXS30 startade månaden bra med två starka veckor. Från mitten av månaden var det sen något skakigare, men indexet stängde ändå till slut på cirka 3 procents uppgång för februari. Trots att det börjar se lite skakigare ut på börsen än det gjort sedan återhämtningen började så är vi inte allt för oroliga. De stöd och stimulanser som rullats ut har gett ordentlig skjuts till börsen, men detta börjar nu avta. Det är också helt naturligt att börsen börjar svaja lite efter en så stark period, då det mesta som är positivt nu börjar vara inprisat i dagens nivåer. Dock tror vi fortfarande att börsen har mer att ge, både på grund av att vaccineringen fortsätter att ge effekt, samt att arbetslöshet, ränteläge och andra faktorer inte ger anledning till någon stor oro.

 • Kommentar från Nicholas Weindling, förvaltare av Årets Japanfond JPMorgan Funds - Japan Equity Fund

  Våra nyheter 2021-02-26

  Kommentar från Nicholas Weindling, förvaltare av Årets Japanfond JPMorgan Funds - Japan Equity Fund

 • Nytt på Fondmarknaden.se

  Våra nyheter 2021-02-08

  Det är med glädje vi nu kan presentera ett nytt modernt utseende för Fondmarknaden.se. Arbetet har pågått under hösten och vintern och vi kan nu presentera de första delarna av vår uppdaterade hemsida. Utvecklingen kommer fortsatt att pågå under 2021 och vi kommer succesivt byta ut gamla sidor och funktioner mot nya.

 • Nyheterna om covid-19 fortsätter att styra börsens riktning

  2021-02-08

  Börserna hade en bra start på året och det var breda uppgångar under årets första veckor. Månaden avslutades dock något mer pessimistiskt, men svenska börsen lyckades ändå stänga månaden på plus 2,5 procent. I USA och Europa var det dystrare och börserna stängde på minus cirka 1 procent vardera.

 

Arkiv

Visa nyheter från