Logga in   |  Bli kund
 
 

Fondkommentarer

 • Coronaskräck satte börser i fritt fall

  2020-03-09

  Fallhöjden var stor på världens börser när Coronaskräcken slog till från all time high-nivåer. På flera håll blev korrektionen mer än 10 procent. Coronaoron späs nu på av det kollapsande oljepriset och handeln på Stockholmsbörsen inleder veckan i likhet med världens börser kraftigt nedåt.

 • Ingen kollaps, trots oro för Coronaspridning

  2020-02-11

  De senaste veckorna har Coronaviruset dominerat nyhetsrapporteringen världen över. Virusets tillväxttakt har ännu inte avstannat och osäkerheten kring var utvecklingen kommer att landa kvarstår. Världshälsoorganisationen, WHO, förklarade på torsdagskvällen den 6 februari att viruset utgör ett internationellt hälsonödläge. Det innebär risk för internationell spridning och behov av samordnade åtgärder. I Sverige såg vi under januari en svag uppgång på 0,6 procent, vilket skiljer sig jämfört med de europeiska börserna i Frankfurt och London, där kurserna backade med 2,0 respektive 3,4 procent. I USA lämnade däremot den mer teknikinriktade börsen, Nasdaq, ett positivt januari efter sig genom att landa på upp 2,0 procent.

 • Fondkommentar december - Stark avslutning på börsåret

  2020-01-15

  December var en stark börsmånad med tekniksektorn som draglok. Förväntningarna har stigit på ett undertecknande av ett Fas1-avtal mellan USA och Kina. Vidare har den amerikanska centralbanken Fed har fortsatt att pumpa in likviditet i marknaden genom att köpa statsobligationer. För svenskt vidkommande höjde Riksbanken som väntat styrräntan till noll procent efter fem år med minusränta.

 

Arkiv

Visa nyheter från