Logga in   |  Bli kund
 
 

Fondkommentarer

 • Högre företagsvinster än väntat gladde oktoberbörsen

  2019-11-05

  Oktober månad var en bra börsmånad globalt. Högre företagsvinster än väntat i det tredje kvartalet gav kursuppgångar. Marknaden gläds samtidigt åt sänkt amerikansk styrränta och en uppskjuten brexit. Under månaden fortsatte det att komma dubbla budskap om hur handelssamtalen mellan USA och Kina egentligen går.

 • Stark börsmånad med stöd av stimulanser från centralbankerna

  2019-10-02

  September har ett rykte om sig att vara en svag månad för finansmarknaderna, men med facit i hand så skulle man ha köpt till kräftorna. OMXS30 visade en uppgång på drygt 5 procent under månaden, samtidigt som amerikanska S&P 500 avslutade nära sin högsta notering någonsin.

 • Olöst handelskonflikt och svaga makrodata tyngde i augusti

  2019-09-04

  Flera blöta filtar har vilat över marknaderna under augusti vilket gav en lågpunkt på börserna i mitten av månaden. Upptrissade tullar mellan Kina och USA samt svaga makrodata har gett ett svagt sentiment på världens börser.

 • Centralbankerna satte tonen i juli

  2019-08-12

  Sommarens nyhetsflöde har präglats av Federal Reserves U-sväng i penningpolitiken, den upptrappade handelsdispyten mellan USA och Kina samt rapportsäsongen för andra kvartalet.

 • Blandad kompott på makrofronten i juni

  2019-07-15

  De amerikanska börserna har letat sig upppåt under den senaste månaden och nu står rapportfloden inför dörren. Dow Jones har exemeplvis för första gången någonsin stigit över 27 000-nivån. I övrigt riktas blickarna mot president Donald Trump och mäktiga centralbanken Federal Reserve.

 • Eskalerande handelskonflikt och förväntningar om amerikansk räntesänkning

  2019-06-10

  Handelskonflikten mellan USA och Kina har eskalerat från att tidigare enbart handla om import-tullar till hot om exportbegränsningar. Investerarsentimentet har också tyngts av den senaste tidens negativa makrosignaler. Därmed har oron för företagens vinsttillväxt tilltagit.

 • Svenska börsbolagen har slagit förväntningarna

  2019-05-09

  Den svenska rapportfloden har redan nått sin kulmen för den här gången. I det första kvartalet har bolagen presterat bättre än väntat i snitt, delvis förklarat av en dopning genom redovisning och en svag svensk krona. I skrivande stund har dock president Donald Trump utlovat nya tariffer i handeln vilket skapat oro runt om i världen.

 • Fokus på positiva nyheter drev börserna vidare uppåt i mars

  2019-04-10

  Den amerikanska börsen fortsatte att stiga i mars medan uppgångstakten dämpats något sedan botten vid jul. Investerarna får vänta allt längre på ett handelsavtal mellan USA och Kina men positiva signaler därifrån gör att marknaden fortsatt inkasserar att ett avtal går i lås. Oron över en global konjunkturavmattning har dämpats. Positiva makrosignaler i början av april gav fortsatt stöd till börsuppgången. Det har till exempel skapat fler jobb i USA än väntat i mars.

 • Börsuppgången fortsatte i februari - konjunkturoro inledde mars

  2019-03-11

  Börsuppgången fortsatte under februari även om euforin i januari dämpades något. Marknaden har nu inprisat en handelsuppgörelse mellan USA och Kina. Sentimentet försämrades i början av mars på en tilltagande konjunkturoro.

 • Återvändande köplust på börserna men lägre kinesisk efterfrågan dämpar

  2019-02-12

  Köplusten är tillbaka på de globala marknaderna efter den kraftiga nedgången på de globala börserna i december där Stockholmsbörsen inte var något undantag. Hittills i år är OMXS30 upp 9,5 procent och S&P500 upp 8 procent.

 

Arkiv

Visa nyheter från