Logga in   |  Bli kund
 
 

Våra blogginlägg

 • Hur påverkar Coronaviruset din ekonomi?

  Coronaviruset har gjort att inledningen av året fått en skakig start med ökad osäkerhet med reella konsekvenser som att hela miljonstäder stängts ner och i övrigt stor oro från människor att faktiskt drabbas av det fruktade viruset. Viruset kommer sannolikt att påverka marknaderna världen över ett bra tag framöver. Kreditvärderingsjätten Standard & Poors, som är specialister på att framförallt beräkna risker, har exempelvis redan justerat ned sina förväntningar på den ekonomiska tillväxten i Kina i år.

 • Fondsparande 2020 – hur ska du agera vid en eventuell ekonomisk vändning?

  2019 bjöd på starka börsuppgångar både i Sverige och på ett globalt plan. Flera aktörer hänför detta till att flera politiska orosmoln föll ut bättre än vad marknaden hade befarat. Här finns exempel som Brexit där Storbritanniens premiärminister Boris Johnson vann valet med betryggande siffror samt att handelskriget mellan USA och Kina inte blossade upp, utan istället ser ut att komma fram till en lösning eller nedtrappning.

 • Att tänka på inför 2020

  2020 har flertalet intressanta händelser att vänta med stora politiskt avgörande händelser och oavslutade kapitel från 2019. Utvecklingen av Handelskonflikten mellan USA och Kina har de senaste åren varit central för världsekonomins mående och reaktioner. Brexit har också påverkat marknaderna och har länge varit under lupp. Nu i december sker det brittiska valet och resultatet blir troligen avgörande för utvecklingen. Magnus Hjelmér, vardagsekonom på Ica Banken, säger i en intervju att han inte ser det som rimligt att en heltäckande lösning i frågan skulle vara på plats under nästa år. Däremot tror inte Hjelmér att marknadens största risk är just Brexit.

 • Det våras för hedgefonder?

  Världen har varit väldigt lugn under en lång tid och börsen har klättrat. Givetvis har det varit några mindre dippar men börsen har inte klappat ihop utan stigit år efter år. Det har egentligen varit negativt för hedgefonder som då inte fått bevisa sin nytta.

 • Fondmarknaden.se's Aktiva portföljer utklassar index

  Fondmarknaden.se's fyra aktiva portföljer har under det senaste året utklassat sina respektive jämförelseindex med den riskjusterade avkastningen. Portföljerna, som förvaltas aktivt av Fondmarknaden.se's investeringskommitté, investerar åt Fondmarknaden.se's kunder i flera fonder och tillgångsslag med målet att leverera bra avkastning till en risknivå som är anpassat efter kunden.