Våra blogginlägg

 • Så når du ditt sparmål

  Nytt år och nya möjligheter, dags att komma igång med ditt fondsparande? Här kommer våra bästa tips för ett långsiktigt och lönsamt sparande.

 • Ge bort en gåva som uppskattas mer för varje år som går

  Julklappar med leksaker och prylar i all ära men om du vill ge bort en gåva som bara blir roligare med tiden så är ett fondsparande en bättre idé. Med vår tjänst "Spara som gåva" kan du starta ett månadssparande eller Swisha en engångsinsättning till någon annan, kanske ditt barn eller barnbarn, eller någon annan du tycker om.

 • Fler väljer hållbara fonder

  36 procent av spararna säger att det har valt en fond för att den är hållbar, en ökning på 4 procent sedan förra året, det visar en undersökning genomförd i maj i år av Kantar Sifo Prospera på uppdrag av Fondbolagens förening.

 • Billigt är bra, men är fonden med lägst avgift alltid bäst?

  Ja billigt är bra, men hur är det nu med fonder och dess avgifter, är billigt alltid bäst? Hur stor roll spelar avgiften för din framtida avkastning? Det har under många år skrivits och talats mycket om vikten av att inte betala för mycket i förvaltningsavgift för sina fonder. Det håller vi med om, att betala för mycket är aldrig bra, oavsett vad det handlar om. Men när det handlar om fonder så är det lite svårare än så, detta då det väldigt sällan finns två exakt lika fonder att välja mellan, där endast avgiften skiljer.

 • Sommarledigheten är ett gyllene tillfälle att se över ditt sparade

  Sommaren är här med lata dagar i hängmattan, sommaren är även en tid då börsen oftast är ”lite lugnare”. Det är alltså ett ypperligt tillfälle att ta några minuter att se över sitt sparande och göra eventuella förändringar. Vi har gjort en checklista på fyra punkter du kan tänka på: