Logga in   |  Bli kund
 
 

Våra blogginlägg

 • Det våras för hedgefonder?

  Världen har varit väldigt lugn under en lång tid och börsen har klättrat. Givetvis har det varit några mindre dippar men börsen har inte klappat ihop utan stigit år efter år. Det har egentligen varit negativt för hedgefonder som då inte fått bevisa sin nytta.

 • Fondmarknaden.se's Aktiva portföljer utklassar index

  Fondmarknaden.se's fyra aktiva portföljer har under det senaste året utklassat sina respektive jämförelseindex med den riskjusterade avkastningen. Portföljerna, som förvaltas aktivt av Fondmarknaden.se's investeringskommitté, investerar åt Fondmarknaden.se's kunder i flera fonder och tillgångsslag med målet att leverera bra avkastning till en risknivå som är anpassat efter kunden.

 • Vad innebär låga räntor för fondsparare?

  Den amerikanska centralbanken sänkte nyligen räntan för första gången sedan 2008. Om det innebär mer expansiv penningpolitik i framtiden återstår att se, men flera aktörer på finansmarknaden har nu positionerat sig för låga räntor under överskådlig framtid.

 • Passiv aktieförvaltning tar marknadsandelar

  Passivt förvaltade aktiefonder har noterat inflöden på 39 miljarder dollar i USA såhär långt under 2019, medan investerare tar ut rekordmängder från aktivt förvaltade aktiefonder. Det framgår av en analys från investmentbanken J.P. Morgan, som bedömer att passiva fonder står för 60 procent av aktiefondsförmögenheten i USA.

 • Introduktion till gröna obligationer

  Gröna obligationer är väldigt mycket på tapeten just nu, och det är en del av räntemarknaden som har vuxit explosionsartat de senaste åren. Det finns många drivkrafter, men den kanske största är att det allt fler som vill investera hållbart, och många aktörer på finansmarknaden anpassar därmed sina utbud för att möta den ökande efterfrågan.