Logga in   |  Bli kund
 
 

Våra blogginlägg

 • Hur man skall tänka när börsen går ner

  Oktober och november har varit skakiga månader på världens börser. I Stockholm tappade storbolagsindexet OMXS30 9 procent var den sista november ner 4 procent för året. Nedgångar är aldrig roliga, men de utgör ändå bra tillfällen att utvärdera sitt sparande.

 • Vilken depå ska man välja för sitt fondsparande?

  Det finns flera olika konto- och depåtyper att välja på för den som ska börja spara i fonder. Från en vanlig fonddepå till IPS-depå, ISK(Investeringssparkonto) och KF(Kapitalförsäkringsdepå). De olika typerna har olika för- och nackdelar. Nedan följer en redogörelse så att det blir lättare att välja rätt.

 • Hållbart sparande – ett enkelt och kraftfullt sätt att förändra världen

  Det bästa sättet att bidra till en bättre miljö och ett mer hållbart samhälle är inte genom ändrade vanor utan genom ett hållbart sparande. Nordea Sustainable Finance har i en studie jämfört effekterna på en persons klimatavtryck av ändrade vanor, som att äta mindre kött och välja bort bilen, med ett hållbart sparande, det vill säga genom att välja bort de företag som påverkar klimatet mest. Vad man fann var att ett ändrat sparande är 27 gånger mer effektivt. Ändrade vanor ledde till 84 ton mindre koldioxid över 42 år, ett ändrat sparande till 2 200 ton mindre koldioxid.

 • Risk för smitta när det blåser på tillväxtmarknaderna – men fyndlägen kan uppstå när det över

  Det har varit några skakiga månader för flera tillväxtmarknader, främst Turkiet och Argentina. Där har långa perioder av ekonomiska obalanser nu lett till kraftiga ras för ländernas aktiemarknader och valutor. I Argentina har IMF kallats in och Turkiet verkar president Erdoğan fortfarande fast beslutsam om att lösa krisen på egen hand.

 • Indexfonder vs. Aktivt förvaltade fonder

  Indexfonder har med sina låga avgifter ökat kraftigt i popularitet de senaste åren. Det finns många fördelar för sparare med indexfonder, men är det alltid rätt att välja bort fonder med högre avgifter? Kanske inte.