Logga in   |  Bli kund
 
 

Våra fondnyheter

 • Nyhetsbrev april 2019

  Våra nyheter 2019-04-11

  Fokus på positiva nyheter drev börserna vidare uppåt i mars Den amerikanska börsen fortsatte att stiga i mars medan uppgångstakten dämpats något sedan botten vid jul. Investerarna får vänta allt längre på ett handelsavtal mellan USA och Kina men positiva signaler därifrån gör att marknaden fortsatt inkasserar att ett avtal går i lås.

 • Lägre värderingar, fortsatt ekonomisk tillväxt och avmattning i handelskrig talar för USA

  Våra nyheter 2019-04-10

  USA-börsen hade det tufft i fjol men har inlett året starkt. Det amerikanska börsindexet S&P 500 är hittills i år upp nästan 15 procent. Uppgången sker mot bakgrund av mjukare centralbanksuttalanden den senaste tiden där den europeiska centralbanken såväl som den amerikanska har dragit ned marknadens räntehöjningsförväntningar, vilket bidragit till börsuppgången globalt. Den amerikanska ekonomin väntas växa fortsatt starkt jämfört med många andra delar av världen, även om det finns risk för att ledande indikatorer kan ha toppat. Samtidigt är förväntningarna inför den stundande rapportsäsongen i USA relativt låg ställda, vilket kan utlösa ytterligare uppgång. Värderingarna som ligger strax under det femåriga genomsnittet är inte heller särskilt höga.

 • Fondmarknadens kunder köpte globalfonder i mars

  Våra nyheter 2019-04-10

  Bland de tio mest köpta fonderna på Fondmarknaden i mars var fyra globala aktiefonder, ihop med en global obligationsfond. Detta enligt en fondöversikt.

 • Börsuppgången fortsatte i februari - konjunkturoro inledde mars

  Våra nyheter 2019-03-11

  Börsuppgången fortsatte under februari även om euforin i januari dämpades något. Marknaden har nu inprisat en handelsuppgörelse mellan USA och Kina. Sentimentet försämrades i början av mars på en tilltagande konjunkturoro.

 • Kunder sålde amerikanska aktiefonder i februari

  Våra nyheter 2019-03-11

  Nordamerikafonder är den kategori som gått bäst hittills i år, enligt en fondöversikt. Bland de tio mest sålda fonderna hos Fondmarknaden var också fem aktiefonder riktade mot den amerikanska marknaden, vilket tyder på vinsthemtagningar. De mest handlade fonderna under februari hos Fondmarknaden var Spiltans högräntefond, Morgan Stanleys Global Opportunity Fund och Catellas Hedgefond. Stor handel har det också varit i Didner & Gerges Globalfond och SEB:s Nordamerikafond Småbolag. Den fond som flest kunder hos Fondmarknaden valde att köpa var Öhman Fonders Obligationsfond, Carnegies Sverigefond och Swedbank Roburs Access Global. Av de tio mest köpta fonderna har hälften global karaktär. SPP fonder och Handelsbanken har två fonder vardera i topplistan. På säljsidan återfinns SPP Fonders Aktiefond USA i topp, följt av Alliance Bernsteins American Growth Portfolio och Morgan Stanleys US Advantage Fund. Av de tio mest sålda fonderna går det alltså att konstatera att hälften amerikanska aktiefonder.

 • Analys JAPAN - låg värdering, teknikutveckling och handelsavtal med EU ger möjligheter

  Våra nyheter 2019-03-11

  Den japanska aktiemarknaden steg i början av året likt den övriga globala marknaden. Efter en svaghet i slutet av förra året som främst berodde på åtstramningar från den amerikanska centralbanken och den pågående handelskonflikten svängde sentimentet starkt uppåt. Detta när Fed intog en mer duvaktig ton kring ytterligare räntehöjningar i januari.

 • Nyhetsbrev februari 2019

  Våra nyheter 2019-02-18

  Återvändande köplust på börserna men lägre kinesisk efterfrågan dämpar Köplusten är tillbaka på de globala marknaderna efter den kraftiga nedgången på de globala börserna i december där Stockholmsbörsen inte var något undantag. Hittills i år är OMXS30 upp 9,5 procent och S&P500 upp 8 procent. Läs vår fondkommentar här

 • Riskviljan tillbaka i januari hos fondsparare

  Våra nyheter 2019-02-13

  Riskviljan hos sparare kom tillbaka under januari, efter en tung avslutning på förra året. Aktiefonder såg det största inflödet. Som grupp gick Nordamerika bäst. Sett till enskilda länder gick Turkiet bäst medan Indien placerar sig i botten bland aktiefonderna. Det framgår av statistik från Fondab som äger och driver handelsplatsen Fondmarknaden.se.

 • Hållbart fondsparande blir mer vanligt, men nu är hållbara obligationer på frammarsch

  Våra nyheter 2019-02-12

  Fondbolagen blir allt mer aktiva när det gäller granska sina investeringar med hållbarhetsglasögon. Nu går obligationsjättar som Pimco ut med att de vill komma ikapp aktiefonderna som sedan flera år har det etablerade hållbarhetsbetyget ESG, genom Morningstar. Gröna obligationer som är ett samlingsnamn för obligationer där likviden är öronmärkt att gå till investeringar inom miljöområdet har exempelvis varit väldigt hett på den svenska marknaden under 2018.

 • Läkemedelspriser och förändringar i sjukförsäkringen avgörande för hälsovårdssektorn

  Våra nyheter 2019-02-12

  Hälsovårdssektorn utvecklades positivt under större delen av 2018, men hade i likhet med många andra sektorer det tufft under december. Under året slutade MSCI Healthcare ändå upp 7,6 procent, där framförallt medicinteknik utmärkte sig på den positiva sidan.

 

Arkiv

Visa nyheter från