Logga in   |  Bli kund
 
 

Våra fondnyheter

 • Etiskt har slagit börsen i stort

  Våra nyheter 2019-10-02

  Greta Thunberg har talat i FN, somliga politiker uppmanar till nödläge för klimatet, begrepp som flygskam har uppstått. Miljö och hållbarhet har verkligen varit på tapeten i år. Avkastningsmässigt har det också varit bra att investera etiskt.

 • Nyhetsbrev September

  Våra nyheter 2019-09-11

  Nyhetsbrev September 2019

 • Räntemarknaden är en bubbla - men inget omedelbart hot att den ska brista enligt bedömare

  Våra nyheter 2019-09-05

  Amerikanska räntefonder har stigit kraftigt på fallande räntor och många bedömare varnar för att det är en bubbla. En lösning i handelskriget mellan USA och Kina skulle kunna få bubblan att brista, men detta ligger långt bort enligt en bedömare och därför föreligger inte något omedelbart hot i närtid att den ska brista, skriver en krönikör på Bloomberg.

 • Analys Tillväxtmarknader - Minskade risker i tillväxtmarknader med sänkta räntor

  Våra nyheter 2019-09-04

  Intresset för tillväxtmarknader har generellt sjunkit, men specifikt för Asien på grund av handelskriget mellan USA och Kina. Även osäkerheten globalt med brexit och den italienska regeringskrisen spelade in, men även de eskalerande demonstrationerna i Hongkong vilket är en nagel i ögat för Kina, inte minst inför 70-årsfirandet av den kinesiska republiken.

 • Atlant Stability Offensiv har parerat stökig börs

  Våra nyheter 2019-09-04

  Den marknadsneutrala hedgefonden Atlant Stability Offensiv tog hem priset som bästa hedgefond 2018. Men hur har det gått i år? Vi har talat med Atlant Fonders chefsförvaltare Anders Kullberg om året hittills och hur utsikterna inför hösten och vintern ser ut.

 • Stor handel i amerikanskt inriktade fonder i augusti

  Våra nyheter 2019-09-04

  I den samlade statistiken framgår att amerikanska fonder har varit en populär fondtyp att handla, med mest tyngdpunkt på sälj.

 • Fondutbildning – bli en bättre fondinvesterare

  Våra nyheter 2019-09-01

  Att skapa hög avkastning med fonder Vill du lära dig fungerande beslutsmodeller för hög avkastning? Har du svårt att förstå de märkliga kursrörelser som uppstår på börser? Vill du förstå börspsykologi och hur det påverkar dig och andra investerare? Vill du få insikt i hur man sätter samman en smart fondportfölj? Eller hur man tar ett helhetsgrepp på alla sina fondinvesteringar?

 • Nyhetsbrev augusti 2019

  Våra nyheter 2019-08-13

  Nyhetsbrev augusti 2019

 • Analys Räntemarknaden - Värde inom vissa segment

  Våra nyheter 2019-08-12

  Räntemarknaden har gått starkt hittills i år. Eftersom räntor generellt sjunkit i år ihop med minskade kreditspreadar har de flesta obligationerna utvecklats väl. I nuvarande miljö är den förväntade avkastningen för statsobligationer på utvecklade marknader i vissa fall negativ, samtidigt som riskpremien sjunkit betydligt på obligationsmarknaden. Vår bedömning är att det går fortsatt att finna värde i vissa segment, även om risken är klart högre idag överlag jämfört med årsskiftet.

 • USA-orienterade aktiefonder fortsatt populära bland sparare under juli

  Våra nyheter 2019-08-12

  Enligt statistik från Fondab som driver fondhandelsplatsen Fondmarknaden.se köpte kunderna återigen USA-orienterade aktiefonder under juli, i likhet med den föregående månaden.

 

Arkiv

Visa nyheter från