Logga in   |  Bli kund
 
 

Våra fondnyheter

 • Fondutbildning – bli en bättre fondinvesterare

  Våra nyheter 2019-06-13

  Att skapa hög avkastning med fonder Vill du lära dig fungerande beslutsmodeller för hög avkastning? Har du svårt att förstå de märkliga kursrörelser som uppstår på börser? Vill du förstå börspsykologi och hur det påverkar dig och andra investerare? Vill du få insikt i hur man sätter samman en smart fondportfölj? Eller hur man tar ett helhetsgrepp på alla sina fondinvesteringar?

 • Nyhetsbrev juni

  Våra nyheter 2019-06-12

  Eskalerande handelskonflikt och förväntningar om amerikansk räntesänkning Handelskonflikten mellan USA och Kina har eskalerat från att tidigare enbart handla om import-tullar till hot om exportbegränsningar. Investerarsentimentet har också tyngts av den senaste tidens negativa makrosignaler. Därmed har oron för företagens vinsttillväxt tilltagit.

 • Politisk osäkerhet tynger Europa

  Våra nyheter 2019-06-10

  Europabörserna inledde året starkt men har sedan fallit tillbaka något på ökad osäkerhet där handelskriget mellan USA och Kina starkt färgat av sig på den europeiska börsmarknaden.

 • Nu uppgraderar vi vårt system och ökar kvaliteten på fondinformationen!

  Våra nyheter 2019-06-04

  Under denna vecka kommer vi att göra en del förändringar på vår fondplattform. Vi är väldigt glada över att kunna meddela att vi kommer att implementera fonddata från Morningstar inklusive Morningstar Rating. Förändringen sker den 5 juni och kommer att innebära en ökad kvalitet i fondinformationen, förbättrad riskskala samt införandet av Morningstars Rating.

 • Norden tuffar på

  Våra nyheter 2019-05-09

  De nordiska börserna har tuffat på hittills i år. Samtliga index pekar uppåt och i toppen av de nordiska länderna finns Stockholmsbörsen med en uppgång om 14,7 procent, bland annat dopad av en svag valuta. Dyraste börsen är Köpenhamn. Tillväxtmässigt väntas de svenska bolagen växa långsammast. Makroekonomiskt är det inte något land som haltar betydligt. Oro finns naturligtvis för handelsfrågan.

 • Fondmarknaden.se's kunder köpte småbolag och tillväxt i april

  Våra nyheter 2019-05-09

  Fondmarknaden.se’s kunder köpte på sig tillväxt- och småbolagsfonder under april. I säljlistan återfanns amerikanska fonder samt enskilda tillväxtländer såsom Vietnam, Kina och Indien. Det visar en sammanställning från handelsplatsen.

 • Nyhetsbrev april 2019

  Våra nyheter 2019-04-11

  Fokus på positiva nyheter drev börserna vidare uppåt i mars Den amerikanska börsen fortsatte att stiga i mars medan uppgångstakten dämpats något sedan botten vid jul. Investerarna får vänta allt längre på ett handelsavtal mellan USA och Kina men positiva signaler därifrån gör att marknaden fortsatt inkasserar att ett avtal går i lås.

 • Lägre värderingar, fortsatt ekonomisk tillväxt och avmattning i handelskrig talar för USA

  Våra nyheter 2019-04-10

  USA-börsen hade det tufft i fjol men har inlett året starkt. Det amerikanska börsindexet S&P 500 är hittills i år upp nästan 15 procent. Uppgången sker mot bakgrund av mjukare centralbanksuttalanden den senaste tiden där den europeiska centralbanken såväl som den amerikanska har dragit ned marknadens räntehöjningsförväntningar, vilket bidragit till börsuppgången globalt. Den amerikanska ekonomin väntas växa fortsatt starkt jämfört med många andra delar av världen, även om det finns risk för att ledande indikatorer kan ha toppat. Samtidigt är förväntningarna inför den stundande rapportsäsongen i USA relativt låg ställda, vilket kan utlösa ytterligare uppgång. Värderingarna som ligger strax under det femåriga genomsnittet är inte heller särskilt höga.

 • Fondmarknadens kunder köpte globalfonder i mars

  Våra nyheter 2019-04-10

  Bland de tio mest köpta fonderna på Fondmarknaden i mars var fyra globala aktiefonder, ihop med en global obligationsfond. Detta enligt en fondöversikt.

 • Börsuppgången fortsatte i februari - konjunkturoro inledde mars

  Våra nyheter 2019-03-11

  Börsuppgången fortsatte under februari även om euforin i januari dämpades något. Marknaden har nu inprisat en handelsuppgörelse mellan USA och Kina. Sentimentet försämrades i början av mars på en tilltagande konjunkturoro.

 

Arkiv

Visa nyheter från