Logga in   |  Bli kund
 
 

Våra fondnyheter

 • Fondspararna köpte breda globalfonder och sålde småbolagsfonder i november

  Våra nyheter 2018-12-10

  Fondspararna köpte breda globalfonder i november medan de sålde småbolagsfonder. Aktiviteten var lägre än under den turbulenta oktobermånaden. Det framgår av statistik från Fondmarknaden.se.

 • Handelskriget trappas upp

  Våra nyheter 2018-12-07

  Temperaturen i det pågående handelskriget mellan USA och Kina ökade flera grader under torsdagen när Kanada grep en person ur den kinesiska makteliten på uppdrag av USA. Något som ledde till omedelbara protester från Kina.

 • Obligationsinvesterarna utmanar aktiefonder inom ESG

  Våra nyheter 2018-12-07

  Fondbolagen blir allt mer aktiva när det gäller granska sina investeringar med hållbarhetsglasögon. Gröna obligationer har exempelvis varit väldigt hett på den svenska marknaden under året. Internationellt talar man mycket om Environmental and Social Governance (ESG). Översatt till svenska blir det "miljömässig och social styrning". Det hänger också samman med bolagsstyrning.

 • Catella Hedgefonds chefsförvaltare anser det fel att likställa hedgefonder med allokeringsfonder - intervju

  Våra nyheter 2018-12-07

  Det har varit en turbulent höst på världens finansiella marknader med kraftiga börsras under oktober månad och fortsatt osäkerhet under november. I denna miljö brukar investerare söka sig till trygga hamnar såsom hedgefonder. Men hedgefonder har inte alls lyckats under senare tid, tvärtom. Nu höjs kritiska röster som påtalar fondernas oförmåga att skapa avkastning och som samtidigt sätter de relativt höga avgifterna under lupp.

 • Nyhetsbrev november 2018

  Våra nyheter 2018-11-15

  Berg- och dalbana på börsen Oktober månad präglades av kraftiga nedgångar på de globala aktiemarknaderna. Globalindex sjönk närmare 7,3 procent och nedgången drevs framför allt av de höga värderingarna inom den amerikanska IT-sektorn och de höjda räntorna i USA. Detta är inte några nyheter men effekterna spred sig snabbt till de resterande marknaderna och i Sverige så gick Stockholmsbörsen kraftigt ned. Stockholmsbörsen har numera en negativ avkastning för 2018 som en följd av nedgångarna i oktober. Men det finns samtidigt ljusglimtar; rapportsäsongen var överlag positiv och visade bra vinster och framtidsutsikter. Så den oro för en närliggande börskollaps som många känner, finns det inom den närmaste framtiden inget som tyder på då både ekonomin och företagen presterar bra.

 • Analys tillväxtmarknader - Navigera genom marknadsvolatiliteten

  Våra nyheter 2018-11-12

  2018 har varit utmanande för tillväxtmarknaderna, och det verkar som marknadens uppfattning om risk har gått om de fundamentala faktorerna. Många investerare kan känna att tillväxtmarknader är mer riskfyllda idag och de ständigt negativa nyhetsrubrikerna hjälper knappast. Men trots detta tyder vårt värderingsarbete på att investerare nu belönas väl för att ta på sig tillväxtmarknadsrisker. Om goda nyheter från tillväxtmarknaderna når marknaden, kan tillgångsslagen ge en stark avkastning. Tillväxtmarknader bör fortfarande utgöra en viktig del av vår aktuella multi-tillgångsportfölj.

 • Börsras ses som tillfällig korrektion av fondförvaltare, konjunkturen anses fortsatt stark

  Våra nyheter 2018-11-11

  Det har varit rejäla nedgångar på världens börser under oktober sedan oron för snabbt stigande marknadsräntor tagit ett allt fastare grepp om marknaden. Störst var nedgången för teknologisektorn som under lång tid har noterat kraftiga uppgångar.

 • Öhman har hittat köplägen i tech-raset, reducerat Amazon

  Våra nyheter 2018-11-09

  Öhman Global Growth, som är en aktiefond med fokus på teknikdriven tillväxt, har under den senaste tidens kraftiga nedgång för sektorn passat på att öka i vissa innehav som Infineon och Nvidia. Samtidigt har man reducerat risken i Amazon efter bolagets senaste rapport.

 • Fondflyttar stoppas mellan den 7/12-2018 och den 1/1-2019

  Våra nyheter 2018-11-09

  Sista dagen för att flytta ut andelar från Fondmarknaden.se innan årsskiftet är 7/12. Anledningen till att vi stoppar utflyttar är för att det inte skall ligga fondflyttar som inte är färdigställda över årsskiftet, då det kan orsaka att ofullständiga uppgifter skickas till kund eller Skatteverket.

 • Blandade resultat från storbankerna enligt Aktieininvest Fonders förvaltare

  Våra nyheter 2018-11-09

  Det var blandade kvartalsresultat från storbankerna i inledningen av rapportperioden, enligt förvaltaren Tomas Eriksson på Aktieinvest Fonder.

 

Arkiv

Visa nyheter från