Fondmarknaden.se's kunder köpte aktiefonder med fokus på USA i juni

Bland de fem mest köpta fonderna på Fondmarknaden.se i juni var tre aktiefonder med fokus på USA. Detta enligt en fondöversikt.

Den amerikanska börsen har gått starkt hittills i år, och gått bättre än såväl europeiska som asiatiska aktiemarknader. Börsindexet Dow Jones Industrial Average är för första gången nu på nivåer över 27 000 punkter.

Sparare på Fondmarknaden.se köpte AllianceBernstein American Growth Portfolio och JPMorgan US Small Cap Growth som är två tillväxtorienterade fonder. Därutöver var den passivt förvaltade SPP Aktiefond USA en av de mest köpta fonderna under månaden.

I kategorin mest köpta fonder återfinns även Handelsbanken Hälsovård Tema.

På försäljningssidan återfinns bland annat Schroder Emerging Europe, Fidelity Greater China Fund och JP Morgan Japan Equity.

Fondbolaget Spiltans Högräntefond var den mest handlade fonden under perioden, följt av Spiltan Räntefond Sverige och Morgan Stanley Global Opportunity Fund.  

 


Fondmarknaden.se

Denna information ska inte betraktas som någon form av individuellt utformad rekommendation om investering. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.